detta ska jag göra nån dag =)
Sommarflarn

Kock: Carina och Ulrika Brydling TV-program: Nyhetsmorgon - Mitt kök
Ett enkelt matbröd att ta med sig på en picknick.
Antal portioner: 4
15 g jäst
2.5 dl ljummet vatten
0.5 msk salt
0.5 tsk socker
6-8 dl mjöl
4 dl lagrad riven ost
4 st knipplökar
4 st vitlöksklyftor
2 st zucchini
1 ask cocktailtomater
1 kruka timjan
1 kruka oregano
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Gör så här
1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Rör ut jästen i vattnet.
3. Tillsätt salt och socker.
4. Häll i mjöl och arbeta samman till en smidig deg.
5. Forma 4 bullar.
6. Låt jäsa under fuktig handduk i ca 20 minuter.
7. Strimla all lök, halvera och skiva zucchinin.
8. Dela tomaterna och plocka örter.
9. Kavla ut den jästa degen på ett mjölat bakbord.
10. Strö på riven ost.
11. Lägg på lök, zucchini och tomater.
12. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter, tills kanterna är gyllene.
13. Strö på örter, salt och peppar vid servering.